lauantai 8. joulukuuta 2018

Hapankaalipiiraat


En ole mikään superleipoja, mutta jääkaapissa oli puolikas paketti hapankaalia ja jotain siitä piti tehdä ennen kuin menee pilalle. Löysin hapankaalipiiraiden ohjeen ja tein siitä oman version, joka on tässä.

Taikina:
1/4 pkt hiivaa
50 g juoksevaa leivontamargista
1,25 dl maitoa
ripaus suolaa
rkl sokeria
4-5 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai tavallisia, itse käytän vain täysjyvää)

Lämmitä margariini ja maito kädenlämpoisiksi. Lisää hiiva ja sekoita sulaksi. Lisää muut aineet ja vaivaa tasaiseksi, annan kohota 40 min liinan alla (n. kaksinkertaiseksi)

Täyte:
1 sipuli silppuna
1 solovalkosipulinkynsi silppuna
1 punainen chili silppuna (voit jättää poiskin)
1 rkl öljyä
200 g hapankaalia, purista kuivaksi
1 prk ruskeita tai vihreitä linssejä valutettuna

Kuullota sipuli, chili ja valkosipuli öljyssä. Lisää hapankaali ja linssit ja paista kovahkolla lämmöllä, kunnes seos kuivuu. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria ja anna jäähtyä.

5 rkl öljyä paistamiseen

Jaa taikina 10 palaan. Kauli ohuiksi ympyröiksi. Laita täytettä ympyrälle, käännä puolikuuksi ja nipistä huolellisesti reunat kiinni (jottei täyte valu paistettaessa ulos). Litistä varovasti paistinlastalla. Kuumenna öljy ja paista piiraita keskilämmöllä molemmilta puolilta, kunnes ovat kauniin värisiä.

Kastike:

2 dl kevytsmetanaa (tai ranskankermaa)
2 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
rkl limemehua
2 tl hunajaa

Sekoita kastikkeen aineet ja tarjoa kuumien piiraiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti