keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Joulun jämäruokaa


Lihotettu mac and cheese on täydellistä ruokaa viimeiseen joulupäivään. Siihen saa upotettua loput lohet ja ylimääräiset juustot ja kermat ja kaikkea muutakin. Kesäkurpitsan voit vaihtaa kypsennettyyn parsakaaliin tai ruusukaaleihin ja pähkinät voivat olla mitä vain pähkinöitä on jäänyt syömättä. Graavilohen tilalle voit vaihtaa savulohen tai jos olet ostanut liikaa kinkkua, sekin tietysti käy. Ja jos oikein hurjaksi haluat heittäytyä, tee potatoes and cheese eli käytä ylijääneet keitetyt perunat pastan tilalla.

Huom! Jos käytät graavilohta, älä lisää suolaa edes pastan keitinveteen.

  • 500 g pastaa keitettynä (jotain lyhyttä pastaa, makaroneja, fusilleja tms)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silppuna
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 prk kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 tl dijon sinappia
  • 200 g lohta (tai kinkkua) silppuna
  • kesäkurpitsa raastettuna
  • pari kourallista juustoraastetta (käytä erilaisia juustoja)
  • kourallinen saksanpähkinöitä kevyesti murskattuna
Kuullota sipuli, inkivääri ja valkosipuli öljyssä. Lisää jauhot, kerma ja maito ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes sakenee. Lisää sinappi ja puolet juustoraasteesta ja sekoita tasaiseksi. Kaada uunivuokaan pasta, lohi ja kesäkurpitsa ja sekoita. Kaada päälle kastike. Sekoita loput juustot ja pähkinät ja ripota pinnalle. Paista 200 asteessa n. 20 - 30 min tai kunnes juusto sulaa ja pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti