maanantai 24. joulukuuta 2018

Jouluruokaa kunnon väelle

Meillä on jo vuosia jaettu jouluruoat useammalle päivälle ja päivän sisällä kahdelle aterialle. Puolenpäivän aikoihin syödään perunaa ja kalaa jossain muodossa. Tänä vuonna meillä oli graavilohta, puikulaperunoita, hunajasmetanaa ja Ulla-tädin mahtavia suolakurkkuja. Aterian seurana nautittiin lasi amerikkalaista Chardonnayta (Jekel).

Nyt nautittiin imellettyä perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa ja erilaisia lihaleikkeleitä. Lanttulaatikon mausteeksi laitoin voissa paistettua chiliä, inkivääriä ja valkosipulia.

Kumpikaan meistä ei ole innostunut joulukinkusta, joten se on jäänyt pois ruokalistalta.

Juomaksi valittiin tänä vuonna ranskalainen Bordeaux punaviini (Les Monicord 2010).

Kaikkea jää vähän huomiseen ja lisäksi tietysti nautitaan juustoja ja muita herkkuja eli vaikka varsinaisia ruokalajeja on vähän, vatsan saa kyllä (liian) täyteen.

Ruokaisaa joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti