tiistai 18. joulukuuta 2018

Kanaa (tai lohta) itämaiseen tapaan


Löysin pitkästä aikaa galangajuurta (Heinon tukku, Hki) ja se määräsi tämän päivän aterian. Toki olisin voinut tehdä ruoan vaikka lohestakin, mutta päädyin vaihteeksi kanaan. Jos et tykkää kanasta, osta lohifile, poista nahka ja kuutioi. Sitten tee ohjeen mukaan.

Itse marinoin kanan aina, vaikka jotkut ovat sitä mieltä, että se on turhaa. Ei ole, sanon minä.


  • 400 g kanan filepaloja, suikaloi saksilla suupaloiksi
  • rkl chilikastiketta
  • rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
Sekoita aineet ja marinoi vuorokausi jääkaapissa..tai ainakin aamusta iltapäivään.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • chiliä oman maun mukaan
  • pala galangajuurta (tai inkivääriä) kuorittuna ja raastettuna
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 2,5 dl vettä
  • 1 parsakaali kukintoina kypsennettynä
  • täysjyvänuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
Paista kasviksia öljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää kana marinadeineen ja paista kypsäksi. Lisää maapähkinävoi ja vesi ja kiehauta. Sekoittele, kunnes maapähkinävoi sulaa. Lisää kypsä parsa ja tarjoa nuudeleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti