lauantai 1. joulukuuta 2018

Kyllä kylmälläkin kaipaa suolaa


Halloumia tulee syötyä yleensä kesällä, mutta jääkaapissa lojui paketti, joka piti käyttää pois. Tein halloumihampurilaiset, hyvin maistuivat näin talvemmallakin. Ohje on kahdelle, jos teet useammalle, yksi halloumipaketti riittänee, tee vain enemmän hapankaalia. Halloumi kannattaa mieluummin repiä kuin leikata, siten siihen tulee enemmän paistopintaa

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1-2 chiliä silppuna (voit jättää poiskin)
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g hapankaalia kuivaksi puristettuna
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 dl kevytsmetanaa (tai ranskankermaa)
  • 1 prk basilikaa revittynä
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 1 pkt halloumia + 1 rkl öljyä
  • 2 hampurilaissämpylää, lämmitä leivänpaahtimessa
Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää hapankaali ja paista muutama minuutti, lisää smetana ja sinappi ja anna hautua hetki. Revi halloumi paloiksi ja paista kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Kokoa hampurilaiset eli jaa kaikki kahtia ja laita lämpimien sämpylöiden väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti