torstai 20. joulukuuta 2018

Kyssäkaalit uuniin!


Meidän perheessä tykätään kaalista ja kyssäkaali ei ole poikkeus. Niitä tulee monesti ostettua heräteostoksena kaupasta, kun ne näyttävät niin hauskoilta...ja tietysti maistuvat herkullisille. Jos et ole syönyt kyssäkaalia aikaisemmin, niin tiedoksi, että se maistuu erittäin miedosti kaalille ja koostumukseltaan muistuttaa ehkä eniten lanttua, mutta on mehukkaampi. Vannoutuneet lihansyöjät voivat käyttää ohjeeseen jauhelihaa...eli paista jauheliha ja lisää valmiiseen tomaattikastikkeeseen. Kastikkeen keittoaika ei tästä lyhene, eli tomaattikastike vaatii tuon puolen tunnin keittämisen oli linssejä tai ei. Vesimäärän voi puolittaa.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna oman maun mukaan
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl belugalinssejä (tai muita linssejä)
  • 1 prk tomaattimurskaa (suosittelen Muttia)
  • 1 tomaattimurskapurkillinen vettä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl hunajaa
  • soijakastiketta/suolaa oman maun mukaan
  • ripaus mustapippuria
  • loraus balsamico viinietikkaa
  • kyssäkaali kuorittuna, viipaloituna ja esikypsennettynä (itse kypsennän mikrossa, voit myös keittää, mutta keitinvedessä katoaa osa vitamiineista)
  • paketti fetaa murusteltuna (meillä Patros fetaa, mielestäni muistuttaa eniten Kreikasta saatavaa pehmeää fetaa)
  • kourallinen mustia Kalamata oliiveja, poista kivet
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja kanelintanko öljyssä. Lisää linssit, savupaprika, balsamico, tomaattimurska ja vesi. Keitä välillä sekoitellen n. 30 minuuttia. Lisää vettä, jos tulee liian paksua (linssit turpoavat keitettäessä). Poista kanelitanko. Mausta lopuksi soijalla/suolalla, hunajalla ja pippurilla ja lisää oliivit. Laita uunivuokaan kastiketta, päälle kyssäkaaleja, toista. Pinnalle feta ja 200 asteiseen uuniin n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti