lauantai 29. joulukuuta 2018

Lohilasagne

Joulun hyvä ja huono puoli on se, että ruokaa tulee aina ostettua enemmän kuin tarpeeksi ja joulun jälkeen sitten saa käyttää mielikuvitusta keksiäkseen, mitä niistä ylimääräisistä tehdään.

Ostin vakuumiin pakattua kylmäsavulohta ihan siltä varalta, että muut ruoat loppuvat kesken ja haluan tehdä pastaa. No eivät loppuneet, en halunnut. Tässä sitä nyt ollaan...voisin tehdä peruspastaa, mutta sitten jäisivät käyttämättä tuorejuustopaketti ja mozzarellapaketit, jotka ostin myös vähän niin kuin varmuuden vuoksi. Lasagneen saa upotettua nämä kaikki! Ja mukaan mahtuu vielä yksi  yksinäinen pikkuinen bataattikin. Lohilasagne siis tyhjentää mukavasti jääkaappia. Kylmäsavulohen tilalle voi vaihtaa kypsää kanaa/kalkkunaa/joulukinkkua tai mitä ikinä itselläsi on jäänyt jääkaappiin väijymään joulun jäljiltä. Jos et ole mozzarellaloukussa, juustoksi voit lasagnen päälle raastaa ihan mitä vaan juustoa. Ja valkokastikkeen kerman ja tuorejuuston voit vaihtaa huoletta maitoon...keitä silloin kauemmin ja lisää suurusteeksi vähän jauhoja.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • prk 4 % paksua ruokakermaa
  • prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl timjamia
  • 150 g kylmäsavulohta silppuna
  • 1 bataatti (kypsennä kokonaisena mikrossa - tee muutama viilto pintaan ja kääntele välillä, kokeile tikulla, koska kypsä)
  • ripaus muskottia, 1 tl savupaprikajauhetta (ja suolaa maun mukaan)
  • 1 prk paseerattuja tomaatteja
  • 2 tl hunajaa
  • lasagnelevyjä
  • pari mozzarellapalloa silppuna
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää kerma, tuorejuusto ja timjami. Lämmitä sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Lisää lohi, kaavi bataatti kuorestaan ja lisää kastikkeeseen ja mausta. Esikypsennä lasagnelevyjä kiehuvassa vedessä (paistinpannussa onnistuu kätevästi) 2 min. Laita vuoan pohjalle lohikastiketta, päälle lasagnelevyjä, niiden päälle loppu lohikastike ja vähän tomaattia ja 1 tl hunajaa. Päälle lasagnelevyjä, loput tomaatit ja hunajat ja pinnalle mozzarella. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. 

Jos et esikypsennä lasagnelevyjä, lisää paistoaikaa. Levyt kannattaa keittää vasta siinä vaiheessa, kun olet kasaamassa lasagnea eli älä keitä niitä etukäteen vaan nosta suoraan kiehuvasta vedestä paikoilleen. Muuten takertuvat toisiinsa ja menee hermot. 

Hauskaa kokkailua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti