lauantai 15. joulukuuta 2018

Lohipihvit ja kukkakaalia


Yritämme syödä kalaa pari kertaa viikossa. Joskus onnistumme, joskus emme. Joskus syödään useamminkin, eli vuoden mittaan tulee varmasti syötyä tarpeeksi kalaa. Tässä lohi piilotetaan maukkaisiin pihveihin ja tarjotaan kukkakaalin kera. Käytän aika paljon mikroaaltouunia kasvisten kypsentämiseen, koska se on nopea ja ravintoaineet eivät katoa keitinveteen...jos et halua käyttää mikroa, voit valmistaa kasvikset keittämällä tai höyryttämällä. Ohje on kahdelle.

  • 1 keskikokoinen bataatti kypsennettynä (mikrossa: kastele bataatti, leikkaa kuoreen muutama viilto ja kypsennä mikrossa 4-6 min, kääntele välillä ja kokeile kypsyys tikulla) jäähtyneenä huoneenlämpoiseksi
  • vajaa 300 g pala lohta, poista nahka
  • 0,5 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl korianteritahnaa tai rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 chili 
  • 1 solovalkosipuli kuorittuna
  • pala inkivääriä kuorittuna
  • 1 rkl jauhoja
  • suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä (mikrossa muutama minuutti)
  • rkl voisulaa
  • ripaus sormisuolaa
  • 2 rkl tahinia + 1 rkl sitruunamehua + 1 tl hunajaa; sekoita kastikkeeksi
Kaavi bataatti pois kuoresta, laita se, lohi, korianteri, chili, valkosipuli, inkivääri, suola ja jauhot tehosekoittimeen ja pyöräytä taikinaksi. Lohi saa jäädä vähän isommiksi paloiksi eli älä jauha kauaa. Muotoile pihveiksi ja paista molemmin puolin kauniin väriseksi. Valele voi kukkakaalin päälle, ripota suola päälle ja tarjoa pihvien ja tahinikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti