keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Lohi(tai kana)keitto itämaisin maustein


Eilen jo hehkutin galangajuurta ja taas sitä syödään...kestää toki jonkin aikaa jääkaapissa, mutta ei loputtomasti eli syödään pois, ettei unohdu. Jos et löydä galangaa, voit käyttää inkivääriä, maku ei ole ihan sama, mutta ei yhtään huono tuo inkiväärikään. Keiton voi halutessaan tehdä myös paistetusta kanasta, jos et lohesta tykkää-

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl raastettua galangajuurta (tai inkivääriä)
  • 2 punaista chiliä silppuna
  • rkl sesamöljyä
  • 1/4 valkokaalia suikaleina
  • 1 tl kuminaa
  • 2 perunaa kuorittuna ja kuutioina
  • pala kesäkurpitsaa kuutioina (tämäkin lojui jääkaapissa toimettomana...voit jättää poiskin)
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 rkl limemehua
  • 3 rkl osterikastiketta
  • 250 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 300 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • tuoretta korianteria
Kuullota sipuli, valkosipuli, galanga ja chili öljyssä. Lisää kaali ja kumina ja paista sekoitellen, kunnes kaali vähän pehmenee. Lisää perunat, kesäkurpitsa, kookosmaito, kookosmaitopurkillinen vettä, lime ja osterkastike ja keitä 15 min. Lisää herkkusienet ja lohi ja keitä vielä, kunnes lohikuutiot ovat kypsiä. Mausta suolalla, tuoreella korianterilla ja hunajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti