torstai 13. joulukuuta 2018

Nachot, liian helppoa ruokaa

Jos kaipaat ruokaa, joka onnistuu aina ja melkein millä aineksilla tahansa, niin nachot ovat juuri sitä. Nachoina voit käyttää maissilastuja kuten tässä tai mitä tahansa ruislastuja/varrasleipää.

Juustokastikkeen voit tehdä itse (prk 4 % paksua ja pehmeää ruokakermaa ja dl cheddarraastetta, kuumenna ja sekoita) tai käyttää valmista kuten minä tänään.

Tomaattikastikkeen voit myös tehdä itse tai käyttää valmista. Itse tehtyyn tarvitaan sipulia, chiliä, valkosipulia, kuminaa, jauhettua korianteria, tomaattimurskaa ja hunajaa. Kaikki paitsi hunaja kattilaan ja anna kiehua 30 min. Mausta hunajalla.

Täytteen voit tehdä kasviksista (kuten tässä), lisätä kanaa/paistettua jauhelihaa/mitä tahansa lihaa/tonnikalaa/paistettua lohta.

Täytteeseen voi halutessaan lisätä makeuden antajaksi rusinoita ja lisää ruokaisuutta saa purkillisella kidneypapuja. Jos käytät kidneypapuja, voit jättää refried beansit pois.

Oliivit voi myös jättää pois, jos niistä ei tykkää. Jos pöydällä lojuu ylimääräisiä kirsikkatomaatteja, niitä voi puolittaa mukaan. Jos et tykkää kuminasta, kokeile juustokuminaa tai jätä molemmat pois. Korianterimausteen voi vaihtaa tuoreeseen korianteriin (tai jättää kokonaan pois)

Eli helppoa ja niin monella tavalla tehtävissä, että maistuu aina ja kaikille.

Tässä nyt ihan peruskasvisnachojen ohje:

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 3 tuoretta jalopenoa silppuna
  • 1 pun paprika suikaleina
  • tl kuminaa
  • rkl öljyä
  • 1/2 kesäkurpitsa suikaleina
  • 1 prk refried beanseja
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • maissilastuja
  • valmista tomaattisalsaa
  • valmista juustodippiä
Paista kuminaa ja muita kasviksia paitsi kesäkurpitsaa öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää kesäkurpitsa ja paista vielä hetki. Laita levy pois päältä, mutta jätä vielä pannu liedelle. Lisää refried beansit ja korianteri ja sekoita, kunnes pavut vähän lämpenevät. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pellille maissilastut. Levitä kasviseos päälle. Lusikoi päällä tomaattisalsaa ja lopuksi juustodippiä. Tasoittele vähän lusikan nurjalla puolella. Paista 250 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes kaikki on kuumaa, mutta juusto ei vielä ole saanut väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti