lauantai 22. joulukuuta 2018

Paistettua leipäjuustoa tomaattikastikkeessa


Tätä piti syödä joulunpyhinä, mutta meidän kaupan kaikkien leipäjuustopalojen viimeinen käyttöpäivä oli 24.12 eli syödäänkin jo tänään. En ole ennen paistanut leipäjuustoa, joten innostuin tästä ruotsalaisesta reseptistä, jota toki vähän muokkasin oman maun mukaiseksi. Ohje on kahdelle. Halloumi hävetköön, rapsakalla sormisuolalla ja kapriksilla maustettu paistettu leipäjuusto voittaa sen mennen tullen.

  • prk kirsikkatomaatteja
  • tl timjamia
  • 2 tl hunajaa
  • rkl voita
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 250 g leipäjuustoa isohkoina paloina
  • 3 palaa mustaa leipää kuutioina
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl sormisuolaa
  • silputtua persiljaa
Laita tomaatit ja timjami kattilaan, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Laita paistinpannuun voi ja valkosipuli ja kuumenna, kunnes voi ruskistuu. Lisää leipäjuusto ja paista 5 min. Käännä juustot ja lisää leivät ja kaprikset. Paista vielä 5 min ja tarjoa hunajalla maustettujen tomaattien kera ja ripota pinnalle sormisuolaa ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti