perjantai 7. joulukuuta 2018

Pastapaistos paahdetuista kasviksista


Tämä ruoka vaatii jonkin verran pilkkomista ja astioiden sotkemista, mutta aika helppo ruoka kuitenkin. Paahdetut kasvikset voisi syödä myös keitetyn pastan kanssa, mutta aina, kun on tekosyy gratinoida juustolla, käytän tilanteen hyväkseni.

  • keskikokoinen myskikurpitsa, kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • punainen suippopaprika neljässä osassa
  • 2 punaista chiliä puolitettuna
  • 1 solovalkosipulinkynsi paloina
  • 1 punasipuli muutamana lohkona
  • 2 rkl paahdettua sesamöljyä
  • vajaa tl sormisuolaa
  • tl hunajaa
  • prk isoja valkoisia papuja tomaattiöljyssä (jos et löydä näitä kreikkalaisia papuja, laita tavallisia isoja valkoisia papuja ja lisää ruokaan vähän rosmariinia tai timjamia)
Laita kaikki aineet uunipellille ja paista 200 asteessa, kunnes kurpitsa on kypsää ja vähän karamelisoitunut, sekoita välillä.

  • kuviopastaa keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • prk 4 % paksua ja pehmeää ruokakermaa
  • mustapippuria
  • vajaa tl tryffeliöljyä (voi jättää poiskin)
  • kourallinen cashew pähkinöitä kevyesti rouhittuna
  • kourallinen hyvää juustoraastetta (meillä Manchegoa ja mustaleimaa)
Sekoita pasta ja kypsät kasvikset ja kaada uunivuokaan. Sekoita kerma, pippuri ja öljy ja kaada vuokaan. Ripota päälle juustoraaste ja pähkinät ja paista 200 asteessa 20-25 min tai kunnes juusto sulaa ja pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti