maanantai 10. joulukuuta 2018

Perunapaistokset blinien tapaan


Tämä on hyvä tapa käyttää jääkaappiin jääneet (kiinteät) perunat.

  • 4 perunaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna
  • 1 kananmuna
  • suolaa, mustapippuria
  • voita paistamiseen
Purista perunaraaste mahdollisimman kuivaksi. Lisää muna ja mausta, sekoita. Sulata voita paistinpannussa. Kun voi on saanut vähän väriä, nosta muutama perunakeko pannulle ja paina paistinlastalla litteäksi. Paista keskilämmöllä viitisen minuuttia ja käännä varovasti. Paista vielä viitisen minuuttia. Ovat valmiita, kun ovat kauniin värisiä, käännä tarvittaessa uudestaan, jos käänsit ensimmäisellä kerralla liian aikaisin. Huom! Levy ei saa olla liian kuumalla - jos on liian kuuma, paistokset palavat ennen kuin peruna kypsyy.

Lisukkeet
  • kevytsmetanaa maustettuna hunajalla, valkosipulilla ja limemehulla
  • punasipulia silppuna (jos haluat sipulista miedompaa, huuhdo pilkkomisen jälkeen jääkylmällä vedellä)
  • mätiä
  • suolakurkkuja
  • punajuuria
Tarjoa perunapaistokset lisukkeiden kera. Lasi kuohuviiniä tai olutta sopii palan painikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti