sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Perunapiiraat sienitäytteellä


Kuivatut sienet pelastavat sienihullun talven. Onneksi viime kesän tattisato oli sen verran runsas, että jäi saalista kuivattavaksi asti. Tässä reseptissä sienet sujahtavat perunapiiraiden sisään. Näistä ei tarvitse tehdä kauhean kauniita eli ei haittaa, vaikka täyte vähän irvisteleekin piirakkataikinan välistä.

  • iso kourallinen kuivattuja tatteja, anna liota pari tuntia reilussa vedessä, purista sitten kuivaksi
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • mustapippuria, suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • vajaa tl tryffeliöljyä
  • 1 ruukku persiljaa silppuna
  • 150 g raastettua cheddaria
  • 600 g jauhoisia perunoita kuorittuna
  • 1/2 dl rasvatonta maitoa
  • 1 rkl voita
  • ripaus muskottia
  • 2 munaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • paistamiseen muutama rkl sulatettua voita
  • puolitettuja kirsikkatomaatteja, hunajaa, ripaus sormisuolaa ja tilkka oliiviöljyä, anna mehustua piiraiden paistamisen ajan
Paista sipulia, valkosipulia ja sieniä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja ainekset saavat vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen persilja, cheddar ja tryffeliöljy.

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, kaada vesi pois. Muussaa maidon, voin ja muskotin kanssa ja anna jäähtyä. Lisää munat, korppujauhot ja jauhot ja sekoita. Anna turvota 30 min.

Jaa taikina 8 osaan. Taputtele pala kerrallaan n. 10 cm levyksi ja nosta päälle täytettä. Painele kiinni. Laita leivinpaperille ja paina vähän litteämmäksi. Kun kaikki piiraat on tehty, voitele voilla ja paista 200 asteessa 20-30 min kauniin värisiksi. Tarjoa maustettujen kirsikkatomaattien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti