sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Punajuuria vähemmän jouluisesti


Eilen hampurilaisia, tänään pizzaa, eli ihan normi roskaruokaviikonloppu?

Tein puolikkaan annoksen, koska meitä oli vain kaksi syöjää, eli tämä ohje on neljälle.

  • 15 g tuorehiivaa
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 6,5 - 7 dl täysjyvävehnäjauhoja (voit käyttää tavallisia valkoisia jauhojakin, itse olen niistä luopunut vuosia sitten ja käytän vain täysjyvää)
  • muutama etikkapunajuuri viipaleina
  • 2 kiinteää päärynää kuorittuna ja viipaleina
  • 1 punasipuli kuorittuna ja suikaleina
  • 100 g sinihomejuustoa muruina
  • 2 pkt mozzarellaa silppuna
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • vajaa tl timjamia
  • vajaa tl rosmariinia
  • 2 tl limemehua
  • 2 tl hunajaa
Sulata hiiva veteen. Lisää melkein kaikki jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä (laitoin oikeaan käteen kertakäyttökumihanskan ja vaivasin sitten..lakkasin eilen kynnet ja ei huvittanut jynssätä käsiä hiivataikinasta puhtaaksi ja menettää puolet lakoista siinä samalla...onnistuu hyvin näinkin). Jätä taikina vähän löysäksi, sillä täysjyväjauhot turpoavat. Anna nousta liinan alla n. 1 h. Lisää sitten tarvittaessa jauhoja niin, että saat kaulittua taikinan leivinpaperin päälle.

Laita juustot kaulitun pohjan päälle ja timjami ja rosmariini sitten. Levitä muut aineet päälle, pinnalle pirskota limemehu ja hunaja. Paista 250 asteessa 10-15 min tai kunnes ovat kullan värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti