maanantai 3. joulukuuta 2018

Reseptianarkisti esittää: ruisnachot leipäjuustokastikkeella


Jossain kirjassa oli nachoresepti...jota en noudattanut, kuten en yleensäkään noudata reseptejä...vaan nappasin otsikon inspiraatioksi ja tein ihan oman maun mukaan. Olisin käyttänyt pelkkiä kuivattuja ruisleipiä (tällä kertaa kaapissa oli jyväjemmaria, yleensä löytyy varrasleipää), kuten yleensäkin ruisnachoja tehdessäni, mutta oli vain yksi kiekko, joten tällä kertaa laitoin mukaan myös maissilastuja. Tämän juju on siis kermainen leipäjuustokastike, normisti ruisnachoissani on papuja ja tomaatti+juustokastike. Ohje on kahdelle.

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 3 tuoretta jalopenoa silppuna siemenineen (jos et tykkää tulisesta, laita vähemmän)
  • 1 tl kuminaa
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g puolitettuja kirsikkatomaatteja
  • 100 g leipäjuustoa kuutioina
  • 1 dl kevytsmetanaa (tai ranskankermaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 kiekko kuivattua ruisleipää + pari kourallista maissilastuja, levitä leivinpaperin päälle pellille
Paista kasviksia (paitsi tomaatteja) ja kuminaa öljyssä kuumalla pannulla, kunnes sipuli saa vähän väriä. Alenna lämpöä, lisää tomaatit ja paista vielä hetki. Lisää juusto, smetana ja anna hautua, kunnes juusto vähän sulaa. Mausta hunajalla ja korianterilla, kaada pellille lastujen päälle. Paista 225 asteessa 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti