sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Linssikeitto uunissa paahdetuilla kasviksilla


Nyt on viimeinen joulujääkaapin tyhjennyshetki. Tässä viimeisessä erässä saavat kyytiä loput punajuuret, sellerit ja puikulaperunat. Voit käyttää tähän mitä tahansa juureksia eli lantut, porkkanat, nauriit ym. käyvät myös.

  • n. 500 g juureksia kuorittuna ja pieninä kuutoina (meillä punajuuria, selleriä, perunaa ja palsternakkaa)
  • 1 iso punasipuli lohkoina
  • 1 solovalkosipuli parina palana
  • muutama chili isohkoina paloina
  • 2 rkl paahteista sesamöljyä (voit käyttää myös muita öljyjä, itse tykkään tästä, kun tulee hyvä paahteinen maku ruokaan)
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl hunajaa
Sekoita kaikki paitsi suola sekaisin kulhossa. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ripota suola päälle ja paahda 200 asteessa 30-45 min tai kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä (kokeile tikulla). Jos käytät punajuuria, ne kannattaa kuutioida vähän muita pienemmiksi, että kypsyvät samaan tahtiin. Kasvikset saavat vähän tummua reunoilta, parantaa makua.

  • 1 rkl sesamöljyä (tai jotain muuta öljyä)
  • iso pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 1 dl kuivia punaisia linssejä (voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä, lisää ne siinä tapauksessa valmiiseen keittoon ja lämmitä)
  • 2 tl currya
  • prk tomaattimurskaa
  • tomaattimurskapurkillinen vettä
  • prk kookosmaitoa
  • suolaa maun mukaan
Kuullota inkivääriä öljyssä muutama minuutti. Lisää muut aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20-25 min. Lisää paahdetut kasvikset ja sekoita. Jos olit kypsentänyt kasvikset etukäteen ja ne ovat jo jäähtyneet, lämmitä, kunnes kasvikset ovat kuumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti