Nyt on viimeinen joulujääkaapin tyhjennyshetki. Tässä viimeisessä erässä saavat kyytiä loput punajuuret, sellerit ja puikulaperunat. Voit käyttää tähän mitä tahansa juureksia eli lantut, porkkanat, nauriit ym. käyvät myös.
- n. 500 g juureksia kuorittuna ja pieninä kuutoina (meillä punajuuria, selleriä, perunaa ja palsternakkaa)
- 1 iso punasipuli lohkoina
- 1 solovalkosipuli parina palana
- muutama chili isohkoina paloina
- 2 rkl paahteista sesamöljyä (voit käyttää myös muita öljyjä, itse tykkään tästä, kun tulee hyvä paahteinen maku ruokaan)
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl hunajaa
Sekoita kaikki paitsi suola sekaisin kulhossa. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ripota suola päälle ja paahda 200 asteessa 30-45 min tai kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä (kokeile tikulla). Jos käytät punajuuria, ne kannattaa kuutioida vähän muita pienemmiksi, että kypsyvät samaan tahtiin. Kasvikset saavat vähän tummua reunoilta, parantaa makua.
- 1 rkl sesamöljyä (tai jotain muuta öljyä)
- iso pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
- 1 dl kuivia punaisia linssejä (voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä, lisää ne siinä tapauksessa valmiiseen keittoon ja lämmitä)
- 2 tl currya
- prk tomaattimurskaa
- tomaattimurskapurkillinen vettä
- prk kookosmaitoa
- suolaa maun mukaan
Kuullota inkivääriä öljyssä muutama minuutti. Lisää muut aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20-25 min. Lisää paahdetut kasvikset ja sekoita. Jos olit kypsentänyt kasvikset etukäteen ja ne ovat jo jäähtyneet, lämmitä, kunnes kasvikset ovat kuumia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti