tiistai 22. tammikuuta 2019

Lohi-kukkakaaligratiini


Tässä on koko ateria tarjolla yhdessä uunivuoassa, mutta tekeminen valitettavasti vaatii sitten vähän enemmän astioiden likaamista, sillä nyt marinoidaan, paistetaan ja keitetään ennen kuin päästään gratinoimaan. Mutta älkää masentuko, ihan helppo ruoka tämä on ja onneksi tiskikone on keksitty :) Ohje on n. neljälle. Niin ja jos peruna ei maistu, muussin voi halutessaan tehdä myös kokonaan kukkakaalista. Silloin kannattaa laittaa 2 keltuaista, jotta muusi pysyy paremmin kasassa.

  • 500 g lohta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • rkl limemehua
  • rkl chilikastiketta
  • paistamiseen paahdettua sesamöljyä
Poista lohesta nahka, kuutioi suupaloiksi ja laita jääkaappiin marinoitumaan yllä mainittujen mausteiden kanssa n. tunniksi (voit laittaa vuorokaudeksikin). Paista palat kuumalla pannulla kauniin värisiksi (ei tarvitse olla ihan kypsiä, koska laitetaan vielä uuniin). Kaada uunivuokaan.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 dl ranskankermaa (tai smetanaa)
  • 1 prk 4 % paksua ruokakermaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • prk tilliä silppuna
Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri öljyssä. Lisää muut aineet paitsi tilli ja anna hautua muutama minuutti. Lisää tilli ja sekoita. 

  • 1 keskikokoinen kukkakaali kypsennettynä
  • pari jauhoista perunaa kuorittuna ja kypsennettynä
  • 1 rkl voita
  • muskottipippuria
  • loraus maitoa
  • 1 keltuainen
Muussaa kukkakaali, perunat ja voi. Lisää muut aineet ja sekoita muussiksi. 
  • dl parmesanraastetta
Kaada kastike lohen päälle. Laita muussi nokareina uunivuoan reunoille. Ripota näkyviin jäävän kastikkeen päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti