maanantai 4. helmikuuta 2019

Kukkakaali-perunacurry


Kaupassa oli taas romanescokukkakaali samanhintaista kuin tavallinen, eli valittiin tuo kauniimman värinen kukkis. Tavallinen käy tähän ruokaan ihan yhtä hyvin.

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 tl kutakin: garam masala, curry, korianteri
  • 2 perunaa kuorittuna, kuutioina
  • kourallinen cashewpähkinöitä
  • pieni prk paseerattuja tomaatteja
  • 3 dl vettä
  • 1 prk korianteria silppuna
  • 200 g leipäjuustoa kuutioina
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • sormisuolaa silppuna
Paista sipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia öljyssä, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää mausteet ja peruna ja pähkinät ja paista muutama minutti. Lisää tomaatti ja vesi ja hauduta miedohkolla lämmöllä poreillen, kunnes peruna on melkein kypsää (lisää vähän vettä, jos alkaa muuttua liian paksuksi). Lisää leipäjuusto ja paista vielä hetki, kunnes perunat ovat aivan kypsiä. Lisää kukkakaali ja sormisuola ja kääntele sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti