torstai 14. helmikuuta 2019

Lohi-peruna-chorizopaistos


Oltiin vajaa viikko Saksassa ja siellä tuli ikävä kotiruokia. Kaupoissa olisi ollut mahtavia ruoka-aineksia, mutta hotellissa ei ollut jääkaappia saati sitten keittiötä, joten olimme ulkoruokinnassa. Nyt on taas kiva kokkailla ja etenkin syödä itse tehtyä ruokaa.

Meidän lähikaupastamme ei löytynyt ihan sitä chorizoa, jota olisin halunnut, joten ostin sitä mitä oli:  Snellmannin chipotle-chorizomakkaroita. Ruoka-aineiden kanssa ei kannata olla kauhean ryppyotsainen, kun asuu maalla. On tyydyttävä siihen, mitä kaupasta löytyy. Jos et halua syödä lihaa, laita ruokaan enemmän lohta ja mausteeksi reilu tl savupaprikajauhetta. Tietenkään maku ei ole ihan sama, mutta varmasti herkullista kuitenkin. Huom! Makkara on vain mausteena, joten jos haluat tehdä isomman annoksen, lisää myös lohta.

Ohje on n. neljälle.

  • 700 g rosamunda perunaa kuorittuna ja viipaloituna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 1 fenkoli ohuina suikaleina
  • 150 g chorizoa viipaleina
  • 300 g pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 prk kevytsmetanaa (n. 2,5 dl) - voit käyttää myös ranskankermaa tai normismetanaa
  • 1 rkl limemehua
  • suolaa, mustapippuria
  • prk persiljaa silputtuna
  • pari kourallista kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • tl hunajaa
  • pari kourallista gruyereraastetta (tai muuta voimakasta juustoa)
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja fenkolia voiöljyssä n. 10 min tai kunnes ne alkavat karamelisoitua. Lisää chorizo ja paista, kunnes kypsää ja saanut vähän väriä (jos käytät tuoremakkaraa, kuten minä olisin halunnut, paistoaika on n. 20 min. Nämä käyttämäni valmistuivat n. 10 minuutissa). Lisää lohikuutiot ja paista kypsiksi. Mausta limellä, suolalla ja pippurilla. Sekoita varovaisesti sekaan smetana ja persilja (älä hajoita lohikuutioita ihan silpuksi). Laita perunaviipaleet kattilaan, laita päälle vettä siten, että perunat peittävät. Kiehauta ja anna kiehua kypsiksi, mutta ei niin kypsiksi, että alkavat hajota.

Laita puolet makkaraseoksesta uunivuoan pohjalle, lado päälle puolet perunoista ja kaikki tomaatit ja hunaja. Lisää loppu makkaraseos ja päälle loput perunat. Ripota päälle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti