lauantai 2. helmikuuta 2019

Lohta ja itämaista kaalia


Meidän piti tänään syödä maapähkinävoilla maustettua kaalia lohen kanssa, mutta en muistanut ostaa maapähkinävoita ja siksi sitten syödäänkin Hoisin-kastikkeella maustettua, kun sitä löytyi kaapista. Ohje on kahdelle. Niin...lohen voit tietysti vaihtaa kanaan tai lihaan tai lisätä kaaliseokseen isoja valkoisia papuja, paistettua tofua tai paistettua kotijuustoa.
  • 2 lohimedaljonkia
  • sormisuolaa, mustia ja vaaleita sesamin siemeniä, limemehua
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl sesamöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • pun paprika suikaleina
  • chiliä silppuna
  • tl kuminaa
  • pieni valkokaali suikaleina
  • 1 raastettu porkkana
  • 1,5 dl hoisinkastiketta
  • prk kookosmaitoa
Paista lohi voissa, mausta suolalla, siemenillä ja limemehulla. Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kuminaa voissa, kunnes saavat vähän väriä. Lisää kaali, porkkana ja paprika ja jatka paistamista välillä sekoitellen, kunnes kaali vähän pehmenee (10 min). Lisää muut aineet ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 min. Mausta tarvittaessa suolalla...valmis Hoisin kastike on aika suolaista eli me emme tarvinneet lisäsuolaa tähän. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti