torstai 7. helmikuuta 2019

Sienikeitto


Talvella on kiva syödä lämmittäviä keittoja. Voit jättää kuivatut tatit pois tai vaihtaa ne joihinkin toisiin kuivattuihin sieniin. Myöskään tryffeliöljy ei ole välttämätön, mutta toki vaikuttaa aika paljon makuun, jos jätät sen pois.

  • kourallinen kuivattuja sieniä
  • rkl voita
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • rkl (täysjyvävehnä)jauhoja
  • 5 dl vettä (josta osa sienien liotusvettä)
  • 1 prk kuohukermaa
  • n. 50 g sinihomejuustoa
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • suolaa, mustapippuria, tl tryffeliöljyä
  • rkl oliiviöljyä
  • tl timjamia
  • muutama tuore herkkusieni viipaleina
Laita kuivatut sienet kiehuvaan veteen likoamaan 15 minuutiksi. Kuullota kuivaksi puristetut ja silputut sienet, sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää jauhot, vesi ja kuohukerma ja keitä sekoitellen, kunnes sakenee. Lisää juustot ja sekoita, kunnes sulaa. Mausta. Paista öljyssä timjami ja herkkusieniviipaleet, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää keittoon ja tarjoa leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti