tiistai 5. helmikuuta 2019

Valkoisia papuja intialaiseen tapaan


Käytin tässä ruoassa isoja valkoisia papuja, jotka oli säilötty tomaattiöljyyn (kreikkalaiset pavut). Käytin pavut liemineen. Voit käyttää myös tavallisia isoja valkoisia papuja, valuta ne silloin hyvin, muuten voit tehdä ihan ohjeen mukaan. Vaikka aineslista näyttää pitkältä, ei kannata pelästyä, sillä suuri osa listasta on mausteita. Ja niistä voit tietysti halutessasi jättää osan poiskin. Ohje on kahdelle.
  • 100 g turkkilaista jugurttia
  • solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • tl currya
  • tl garam masalaa
  • prk isoja valkoisia papuja
Sekoita kaikki aineet ja paista 200 asteessa 15-20 min leivinpaperin päällä tai kunnes pavut vähän kuivuvat ja alkavat vähän halkeilla.
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl kuminaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl korianteria
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl savupaprikaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • pieni prk paseerattuja tomaatteja
  • 100 g turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl lime tai sitruunamehua
  • tuoretta minttua silppuna
  • keitettyä jasminriisiä
Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä, kanelia ja kuminaa öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä (n. 10 min). Lisää muut mausteet ja paista vielä pari minuuttia. Lisää sitten tomaattipyre ja paseeratut tomaatit ja keittele kannen alla 10 min. Sekoita kaikki aineet (myös pavut) paitsi riisi keskenään ja tarjoa riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti