sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Sienirisotto ja uunissa paahdettuja kasviksia


Noin viikon Lontoon matkan jälkeen on kiva olla taas kotona ja omassa keittiössä. Matkallakin tietysti myös kokkasin, meillä oli vuokralla huoneisto, jossa oli täysin varusteltu keittiö. Tein ruokaa muutamana iltana, lopun ajasta söimme ulkona.

Tämän ruoan voi tietysti tehdä muistakin kasviksista ja sienet voit halutessasi jättää pois tai vaihtaa vaikka herkkusieniin. Jos käytät herkkusieniä, paahda niitä kuumalla kuivalla paistinpannulla, kunnes saavat vähän väriä ja mausta suolalla, lisää ne vasta valmiiseen ruokaan.

  • 1 iso myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioituna suupaloiksi
  • 1 iso kukkakaali kukintoina
  • pari punaista chiliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl savupaprikaa
  • 2 tl hunajaa
  • kourallinen pecanpähkinöitä kevyesti murskattuna
Sekoita kaikki aineet kulhossa, laita uunipellille paperin päälle ja paista 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja saaneet vähän väriä. Sekoita puolivälissä kypsennystä.

  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 dl kuivattuja herkkutatteja murskattuna
  • iso kahvikupillinen risottoriisiä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa (balsamico)
  • kiehuvaa vettä
  • suolaa, mustapippuria
  • kourallinen raastettua parmesanjuustoa
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyvoissa. Lisää sienet ja risottoriisi. Paista hetki sekoitellen. Lisää valkoviinietikka ja n. dl vettä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi imeytyy riisiin. Lisää vettä vähitellen, kunnes riisi on kypsää. Mausta ja lisää juusto ja kasvikset. Sekoita ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti