sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Hellan ja heräteostosten äärellä: grillimakkaraa ja ruusukaalia


Silloin tällöin tulee ostettua heräteostoksena ruokatarvikkeita. Yleensä inspiraatio ei riitä kotiin asti eli niistä ei tehdä ostopäivänä ruokaa, vaan vasta sitten, kun alkaa huolettaa, että ainekset ovat menossa pilalle. Ostin viikolla upeita ruusukaaleja, mutta en saanut niistä mitään aikaiseksi heti, enkä seuraavanakaan päivänä. Nyt sitten ollaan pakkotilanteessa eli ruusukaalit on syötävä, kun ne ovat vielä herkullisen näköisiä. Mies osti tänään heräteostoksena grillimakkaraa eli näillä mennään. Vähän jouduin raapimaan päätä, mutta löytyihän sieltä sitten ajatus ruusukaaligratiinista, joka sopii makkarankin kanssa. Grillimakkara on meillä harvinaista herkkua. Grilli on kyllä tuossa pihalla ihan oven vieressä, mutta harvoin viitsitään mitään grillata. Hyvä, jos pari kertaa kesässä saadaan jotain aikaiseksi.

Tämä ruoka ei tietenkään vaadi makkaraa, voit syödä sen sellaisenaan tai tarjota jonkun haluamasi lisukkeen kera (kana/kala ym).
  • pussi ruusukaaleja, poista kannat, puolita ja kypsennä
  • muutama jauhoinen peruna kuorittuna ja kuutioina
  • pala juuriselleriä kuorittuna ja kuutioina
  • 2 rkl kevytsmetanaa / peruna (eli smetanan ja perunoiden määrä riippuu ruokailijoiden määrästä)
  • muskottia, mustapippuria ja suolaa
  • kourallinen juustoraastetta
  • n dl korppujauhoja + voinokareita
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • grillimakkaraa
Keitä perunat ja sellerit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta smetanan, juustoraasteen ja mausteiden kera.
Kuumenna rkl voita paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia hetki täysillä, kunnes ruskistuvat. Alenna lämpö ja lisää sokeri. Paista erittäin miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. 10 min tai kunnes sipuli pehmenee. Mausta viinietikalla.

Laita kypsät ruusukaalit uunivuokaan. Levitä sipuliseos päälle. Levitä sitten smetanaseos päälle. Ripota pinnalle korppujauhot ja laita korppujauhojen päälle muutamia voinokareita. Paista 200 asteessa 30 min.

Grillaa makkarat ja tarjoa ruusukaaligratiinin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti