perjantai 3. toukokuuta 2019

Juustokuorrutettua lohta ja kasviksia

Tämä ruoka valmistuu esivalmistelujen jälkeen näppärästi uunipellillä. 

  • 1 kesäkurpitsa, poista päät ja höylää juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliviiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
Laita kesäkurpitsat kulhoon, lisää muut aineet ja anna maustua pöydällä lohen paistamisen ajan.
  • 700 g lohta nahkoineen
  • 1 dl parmesanraastetta
  • 1,5 dl tuorejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • prk persiljaa silppuna
  • prk tilliä silppuna
  • 1 rkl limemehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
Laita lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita muut aineet ja levitä lohen päälle. Paista 200 asteessa 20 min.
  • iso kukkakaali kukintoina, kypsennettynä (mikrossa käy helposti, mutta voit tietysti keittääkin)
  • pari bataattia kuorittuna ja suikaleina ja kypsennettynä (tein myös mikrossa)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
Kun lohi on paistunut 20 min, lusikoi päälle kesäkurpitsat, laita kukkakaalit ja bataatti reunoille. Pirskota kukkakaalien ja bataattien päälle öljy ja suola. Paista vielä 20 min tai kunnes lohi on täysin kypsää ja kasvikset saavat ihan vähän väriä.

Nauti miehen ja miehen veljen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti