torstai 30. toukokuuta 2019

Lihapullat kaali-pähkinäkastikkeessa

En yleensä harrasta sen kummemmin eineksiä kuin lihapulliakaan, mutta tässä ateriassa yhdistyvät kummatkin. Käytiin eilen Iitin maatilatorilla ja siellä oli "isoäidin tekemiä" lihapullia ja ostettiin niitä rasiallinen. Ne syötiin sitten vähän epäortodoksisesti maapähkinäkastikkeen kera.
  • pkt valmiita lihapullia
  • tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • chiliä silppuna
  • kesäkaalia suikaleina
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • sesamöljyä paistamiseen
  • jasminriisiä keitettynä
Kuumenna rkl sesamöljyä kuumaksi paistinpannulla. Lisää sienet ja lihapullat ja paista kovalla lämmöllä, kunnes lihapullat ovat lämpimiä ja sienet saaneet vähän väriä. 

Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä rkl sesamöljyä, kunnes sipuli pehmenee ja vähän karamelisoituu. Lisää kaali ja paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää garam masala, kookosmaito, tomaatti, maapähkinävoi, soija ja etikka ja keitä hiljalleen 5 min. Mausta hunajalla.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti