lauantai 4. toukokuuta 2019

Lindströmin paremmat pihvit, piparjuurikastike ja bataattia


Koska tämänpäiväinen vieraamme ei syö sipulia, jätin sipulin ja valkosipulin pois jauhelihasta ja laitoin yhden punasipulin ja pari solovalkosipulia lohkottuna ja öljyllä siveltynä paistumaan yhdessä pihvien kanssa. Jos kaikki syövät sipulia, niin voit laittaa nämä hienonnettuina suoraan jauhelihataikinaan.
  • 500g naudan paistijauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl hienoksi pilkottua etikkapunajuurta
  • 1 venäläinen maustekurkku silppuna
  • 2 rkl kaprista
  • dl korppujauhoja
  • 2 munaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • (sipulia ja valkosipulia)
Sekoita aineet ja laita jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen, muotoile massasta pihvejä ja anna paistua n. 20 min tai melkein kypsiksi.

  • kirsikkatomaatteja, öljyä, hunajaa ja sormisuolaa
Lisää pihvien kanssa paistumaan uunipellin reunoille (yhdessä sipulin ja valkosipulin kera)
  • pari bataattia kuorittuna ja suikaloituna ja kypsennettynä
  • sormisuolaa
  • 1 rkl öljyä
Lisää bataatit uunipellille pihvien paistamisen loppuvaiheessa, pirskota päälle öljy ja suola. Paista, kunnes pihvit ovat kypsiä ja bataatteihin tulee vähän väriä.
  • 1 prk kevytranskankermaa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
Sekoita keskenään ja tarjoa kastikkeena pihvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti