torstai 9. toukokuuta 2019

Lohi-parsarisotto paellamausteilla


Olisin voinut tehdä ihan oikeaa paellaakin, mutta en viitsinyt ostaa erikseen paellaan paremmin sopivaa riisiä, kun kaapissa on pari pakettia risottoriisiä. Risotto on meillä usein ex tempore ruokaa ja silloin tulee ostettua kaupasta "varoiksi" paketti risottoriisiä, kun ei voi olla varma, että onko sitä jo kotona (yleensä on). Näin on sitten saatu kerrytettyä mittava risottoriisivarasto.
  • 300 g lohta, poista nahka ja pilko pieniksi paloiksi
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipulinkynsi silppuna
  • 2 rkl hummerifondia
  • iso kahvikupillinen risottoriisiä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 1 pussi sahramia
  • dl valkosipulimarinoituja vihreitä oliiveja (tai muita haluamiasi marinoituja mustia tai vihreitä oliiveja)
  • kiehuvaa vettä
  • suolaa ja pippuria
  • pkt parsaa suupaloina, kypsennettynä
Laita lohi, sitruunanmehu ja suola jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja rosmariini voi-öljyssä. Lisää risottoriisi ja kuivat mausteet ja paista hetki sekoitellen. Lisää viinietikka, fondi ja pari desiä vettä. Lisää vettä vähitellen, kun edellinen on melkein imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes riisi on melkein kypsää. Lisää n. 5 min ennen valmistumista lohi ja kypsennä välillä sekoitellen, kunnes lohi ja riisi ovat kypsiä. Lisää lopuksi parsa ja oliivit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti