maanantai 10. kesäkuuta 2019

Coleslaw maapähkinävoilla


Se on sitten maapähkinävoipäivä. Kaksi päivää ollaan syöty suklaista herkkua (tortillat molekastikkeella) ja nyt jatketaan herkuttelua pähkinöillä. Elämä on ihanaa!

Me söimme tämän kanssa makkaraa, mutta yhtä hyvin lisukkeena voisi olla paistettua lohta tai kanaa.

  • 2 kukkurallista rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl riisiviinietikkaa (tai vaalea balsamicoa)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl kevytsmetanaa
  • 1 l hunajaa
  • 1 keskikokoinen varhaiskaali suikaleina
  • 1 paprika kuutioina
  • 1 isohko porkkana pieninä kuutioina
  • 2 kevätsipulia silppuna
  • 3 punaista chiliä silppuna
  • iso pala inkivääriä silppuna
  • ruukku korianteria silppuna
  • tarjoiluun: keitettyä perunaa ja paistettua makkaraa
Sekoita maapähkinävoi ja smetana keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita kaikki hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan n. tunniksi. Tarjoa perunan ja makkaran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti