keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Kesäruokaa punajuurista


Kesä on melkein reseptivapaata aikaa. Joko ollaan jossain reissun päällä ja syödään ulkona tai sitten syödään jotain niin helppoa, että siinä ei reseptejä kaivata. Olin ostanut jo viime viikolla nipun punajuuria. Tarkoituksena oli keittää ne ja syödä voin kera, mutta viime viikonlopusta jäi homejuustonpala ja sehän sopii niin loistavasti punajuurien kanssa, että ruoka muuttui lennosta. Tähän sain käytettyä myös jääkaapissa olleen puolikkaan kevytsmetanan. Tarjosin punajuuren kanssa silliä ja perunoita. Mutta yhtä hyvin olisi voinut olla paistettua kalaa tai kanaa. Sattui vaan noita perunoitakin olemaan kaapissa..
  • nippu uusia punajuuria, poista kannat, kuori ja lohko
  • 2 rkl voita
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl hyvää murennettua homejuustoa
  • muutama rkl pecanpähkinöitä
Kypsennä punajuuret melkein kypsiksi joko keittämällä tai mikrossa (mikrossa ei tarvita vettä). Laita punajuuret uunivuokaan. Laita päälle voi nokareina. Sekoita smetana, juusto ja pähkinät ja levitä päälle. Gratintoi 200 asteessa 15-20 min tai kunnes juusto sulaa. Tarjoa (esim. perunoiden ja sillin kera..).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti