sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kotijuusto-lehtikaalicurry


Tämän curryn voi tehdä myös pinaatista. Ja olisin tehnytkin, mutta kaupassa ei ollut eilen tuoretta pinaattia. Ostin siksi lehtikaalia, poistin paksut lehtiruodit ja laitoin kaalin pakkaseen. Tänään sitten murustelin ruoan joukkoon. Olen ennenkin todennut, että en yhtään tykkää tuoreen lehtikaalin suutuntumasta, mutta näin pakastettuna se on ihan loistava lisuke.
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl vihreää currytahnaa
  • pari kourallista kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 200 g kotijuustoa kuutioina
  • pussillinen lehtikaalia, katso ohje yllä
  • 2 dl kevytsmetanaa (tai bulgarian jugurttia)
  • tuoretta korianteria
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • keitettyä uutta perunaa kuutioina tai keitettyä riisiä (olisin tarjonnut riisin kanssa, mutta oli jäänyt keitettyä perunaa yli eiliseltä aterialta)
  • tuoretta punaista chiliä
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä öljyssä, kunnes pehmenevät. Lisää tomaatit ja currytahna ja paista välillä sekoitellen n. 10 min. Lisää smetana ja perunat. Lämmitä hetki. Lisää kotijuusto ja lehtikaali ja lämmitä. Mausta korianterilla, tuoreella chilillä ja hunajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti