maanantai 26. syyskuuta 2022

Munakoisolasagne

Minä tein tämän lasagnen naudan paistijauhelihasta, halutessasi voit vaihtaa jauhelihan kanaan tai tummaan soijarouheeseen (jota itse yleensä käytän). Tällä kertaa meidän lasagnemme maustui perulaiseen tapaan, sillä meillä on ystävien Perusta tuomaa valmiskastiketta Crema de Aji eli chilikermaa. Jos sinulla ei ole valmista valkokastiketta, se syntyy helposti öljystä, jauhoista ja maidosta. Ohjeita löytyy netistä yllinkyllin.

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • tl kuminaa
  • tl rosmariinia
  • 1 sipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • valkosipulia silppuna
  • munakoiso pienehköinä kuutioina
Laita ainekset wokiin, paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes munakoiso alkaa pehmetä. Lisää tarvittaessa vähän vettä pannuun, jos munakoiso alkaa tarttua pohjaan kiinni ennen kypsymistään.

  • prk tomaattimurskaa
  • 1/2 tomaattimurskapurkillista vettä
  • soijakastiketta
  • loraus balsamico punaviinietikkaa
  • laakerinlehti
  • kanelitanko
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • kypsennettyä jauhelihaa / tummaa soijarouhetta (jos käytät soijarouhetta, lisää saman verran vettä kuin rouhetta)
Lisää aineet munakoisoseokseen ja anna kiehua miedohkolla lämmöllä parikymmentä minuuttia tai kunnes kastike on sakenee vähän. Poista  laakerinlehti ja kanelitanko

  • loraus hunajaa
  • lasagnelevyjä (minä esikeitän levyjä 2 min kiehuvassa vedessä)
  • valkokastiketta (tai Crema de Ajia)
  • raastettua juustoa (meillä voimakas vintage cheddar)
Mausta tomaattikastike hunajalla. Kokoa lasagne: pohjalle vähän valkokastiketta, sitten tomaattikastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Toista, kunnes päälle jää lasagnelevykerros ja sinulla on vielä valkokastiketta jäljellä. Levitä ensin loppu valkokastike lasagnelevyjen peitoksi, ripota juustoraaste pinnalle ja paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti