keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Taatelikakku


Olen joskus ennenkin tehnyt taatelikakkua, mutta ohje on kadonnut jonnekin. Käytin tämän ohjeen pohjana Valion ohjetta (katso ohje täältä), mutta muuntelin sitä. Alkuperäisessä ohjeessa nestettä oli enemmän ja nesteenä oli kahvia. Laitoin vähemmän nestettä, koska minulla oli juoksevaa margariinia ja epäilin, että taikinasta tulee liian löysää, jos olisin laittanut 2 dl nestettä ja lisäksi minun pussissani oli 50 g vähemmän taateleita kuin alkuperäisessä ohjeessa. Ohjeessa käytettiin 200 g kermaviiliä ja minulla sattui olemaan vain 1,5 dl kreikkalaista jugurttia. Näillä muutoksilla saatiin kuitenkin ihan kelpo kakku aikaiseksi. En myöskään antanut taateliseoksen sen kummemmin jäähtyä keittämisen jälkeen. Jäähtyi ihan tarpeeksi, kun laitoin sokerit kylmään posliiniseen sekoituskulhoon ja sekoitin ensin sokeriin kuumat taatelit ja lisäsin sitten vasta muut aineet.

  • 200 g pehmeitä, kivettömiä taateleita pussissa
  • 1,5 dl vettä
Laita kattilaan ja kiehauta, laita levy pois päältä ja anna hautua liedellä 10 min kannen alla. Painele massaksi perunasurvimella (tai tehosekoittimella)
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl juoksevaa margariinia
  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • tl soodaa
Sekoita sokeri ja taatelit. Lisää sitten muut aineet ja sekoita.
  • vuokaan margariinia ja (ruis)korppujauhoja
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alatasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä ennen kuin kumoat kakun vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti