keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Japanilaista munakoisoa kreikkalaiseen tapaan

 

Lidlistä saa aina välillä japanilaista munakoisoa. Se on pitkulaista ja ohutkuorisempaa kuin tavallinen munakoiso. Voit tietysti käyttää tähän ruokaan myös tavallista munakoisoa. Kuohukerman voit halutessasi jättää pois. Lisäsin sen siksi, että jääkaapissa sattui olemaan jo pari päivää sitten avattu purkki, joka piti käyttää pois. Kerma tuo pehmeyttä tomaattiin...jos et lainkaan käytä kermaa, mutta haluat pehmeämmän tomaattikastikkeen, keitä pidempään tai lorauta sekaan kookoskermaa.

  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 3 rkl paahdettua sesamöljyä
  • 5 japanilaista munakoisoa viipaleina
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna (minä laitoin 2 habaneroa siemenineen, mutta mikä vaan chili käy ja määrän riippuu tietysti syöjän tottumuksista)
  • kanelitanko
  • paprika kuutioina
  • prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 dl kuohukermaa
  • prk tomaattimurskaa
  • oreganoa
  • pkt fetaa murusina
  • mustapippuria
  • hunajaa
  • tarjoiluun leipää
Kuumenna öljy wokissa. Lisää siemenet ja paista ihan hetki. Pidä levy täydellä teholla, lisää munakoiso, sipuli, valkosipuli, chili ja  kanelitanko. Paista sekoitellen, kunnes munakoiso alkaa pehmetä. Lisää paprika ja jatka paistamista, kunnes munakoiso on pehmeää. Käännä levy pois päältä. Lisää sokeri, kalakastike, kuohukerma ja tomaattimurska. Anna hautua n. 10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta pippurilla ja oreganolla. Lisää lopuksi feta pinnalle, pirskota pinnalle hunajaa ja oreganoa ja tarjoa hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti