sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Juureskeitto ja paistettu leipäjuusto


Hehkutin jo aikaisemmin paistettua, sormisuolalla maustettua leipäjuustoa, link. Nyt tarjosin leipäjuustoa keiton lisukkeena ja hyvää oli. Jos et usko, käytä halloumia.
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • pala juuriselleriä kuorittuna ja kuutioina
  • bataatti kuorittuna ja kuutioina
  • 2 porkkanaa kuorittuna ja kuutioina
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 prk 4 % paksua ruokakermaa
  • 3 dl vettä
  • rkl soijakastiketta
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 rkl balsamico viinietikkaa
  • 200 g leipäjuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
Kuullota sipuli, valkosipuli, vanilja- ja kanelitanko, chili ja inkivääri öljyssä. Lisää juurekset ja paprika ja paista 5 min sekoitellen. Lisää nesteet ja soijakastike ja keitä välillä sekoitellen, kunnes juurekset ovat kypsiä. Pista kaneli- ja vaniljatangot. Mausta ja soseuta. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja lisää leipäjuusto. Paista 5 min ja käännä. Paista vielä 5 min ja mausta suolalla. Lisää juustot keittoon ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti