lauantai 19. tammikuuta 2019

Mantelitomaattipasta


Tämä ohje on kahdelle. Pastaksi voit valita tietysti myös tuorepastaa tai jotain muuta kuin täysjyväspagettia. Jos ihmettelet, miksi ohjeessa käytetään pastan keitinvettä, eikä ihan normivettä, niin siksi, että pastasta irtoaa keitettäessä tärkkelystä, joka toimii kastikkeen suurustajana ja kastikkeesta tulee näin kermaisempaa kuin perusvedellä.

Uunitomaatit:
  • rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl basilikaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
Levitä tomaatit uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Pirskota pinnalle hunaja, ripota mausteet ja lopuksi oliiviöljy. Paista 200 asteessa 15-25 min, kunnes saavat kunnolla väriä. Nosta sivuun odottamaan.

Pasta ja kastike
  • täysjyväspagettia
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk isoja valkoisia papuja tomaattiöljyssä
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • raastettua parmesania
  • 1 prk persiljaa silppuna
Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa. Lisää suolaa ja haluamasi määrä täysjyväspagettia, keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää pavut liemineen ja paista hetki. Lisää mantelit ja vesi ja anna kiehua hetki. Lisää tomaatit ja persilja ja sekoita pastan kanssa. Ripota annoksiin pinnalle parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti