torstai 24. tammikuuta 2019

Katkarapucurry


Pakasteessa on toisesta ruoasta ylijäänyt puolikas katkarapupussi, käytin sen tähän. Ruokaan voi tietysti laittaa kokonaisenkin pussillisen tai vaihtaa tilalle paistettua lohta tai kanaa. Minun piti tarjota ruoka jasminriisin kanssa, mutta se olikin kotoa loppu. Onneksi jääkaapista löytyi pari perunaa, käytin ne. Jos haluat, voit tarjota tämän ruoan tällaisenaan riisin kera tai jättää perunat pois ja vaihtaa riisin tilalle. Ohje on katkarapujen/kanan/riisin määrästä riippuen 2-4:lle.
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 1 tl kuminaa
  • 2 perunaa kuutioina
  • 2 tl garam masalaa
  • 2 tl savupaprikaa
  • 1 punainen paprika kuutoina
  • 1 prk kirsikkatomaatteja liemineen
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 rkl limemehua
  • 1 rkl currya
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • prk korianteria silppuna
  • katkarapuja
  • 1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, perunat ja kumina öljyssä. Lisää aineet hunajaan asti ja kiehauta. Anna hautua välillä sekoitellen miedolla lämmöllä 15 min tai kunnes perunat ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä. Lisää hunaja ja jäiset katkaravut ja sekoittele hetki, kunnes katkaravut sulavat. Lisää muut aineet ja tarjoa (riisin kera).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti