lauantai 26. tammikuuta 2019

Täytetyt paprikat (ja vähän muutakin)


Tämän ruoan pääjuju ovat täytetyt, makeat minipaprikat. Lisukkeena voit tarjota oikeastaan mitä vaan...paista vaikka lohta tai pihvit kanan sijasta. Ja jos kaupassa sattuu olemaan, voit käyttää paprikoina myös vihreitä padrones paprikoita. Ne ovat vähän kitkerämpiä kuin muut pikkupaprikat, eli voit silloin lisätä juustoseokseen vähän hunajaa.

  • chili (1rkl)-osterikastike (1dl)-hunajamarinoitua kanaa, 400g saksittuna suupaloiksi (laitoin eilen marinoitumaan)
  • punasipuli suikaleina
  • valkosipulinkynsi silppuna
  • sesamöljyä paistamiseen
  • 200 g pieniä paprikoita ja pari jalapenoa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • kourallinen pecanpähkinöitä
  • 2 rkl öljyä
  • sormisuolaa
  • patonki (meillä Galette leipomon sipuli-tomaattileipä Kotkasta)
  • pari rkl voita
  • solovalkosipuli silputtuna
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kana ja paista kypsäksi. Pese paprikat ja jalopenot ja poista kanta (mahdollisimman pieni pala) ja siemenet. Murskaa pähkinät kevyesti ja sekoita ne juustojen kanssa. Laita voi ja valkosipuli mikroon pariksi minuutiksi. Anna jäähtyä. Halkaise patonki/leipä ja täytä valkosipulivoilla. Kääri ympärille tiukasti foliota. Täytä paprikat ja jalopenot ja laita leivinpaperille. Pirskota pinnalle öljyä ja sormisuolaa. Laita vierelle leipänyytit. Paista 200 asteisessa uuniin 20 min tai kunnes paprikat saavat vähän väriä. Tarjoa kanan kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti