tiistai 1. tammikuuta 2019

Lohi-leipäpyttis


Nyt on taas tarjolla meidän perheen perusruokaa, jota voi muunnella melkein loputtomasti. Ainoat pakolliset ovat lohi (paitsi että pekonikin käy tai makkara), sipuli, valkosipuli, musta leipä ja avocado. Tänään käytettiin eilisiä tähteitä eli graavilohta ja sienisalaattia. Ohje on kahdelle.

  • 1 (puna)sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • tuoretta chiliä silppuna oman maun mukaan
  • 1 punainen paprika kuutioina (voit jättää poiskin tai vaihtaa väriä tai vaihtaa parsaan tai parsakaaliin...parsan ja parsakaalin kylläkin kypsennän ja lisään vasta lohen kanssa)
  • 1 rkl öljyä (tällä kertaa oliiviöljy, kokeile kookosöljyä, avocadoöljyä tai sesamöljyä tai sitten voita)
  • 1 tl kuminaa (voit jättää pois)
  • 1 tl hunajaa
  • 100 g graavilohta silppuna
  • 3 palaa mustaa leipää kuutioina
  • 2 kypsää avocadoa, poista kivet ja kuori
  • 1 tl limemehua
  • 1 dl valmista sienisalaattia (tai turkkilaista jugurttia/kermaviiliä/ranskankermaa/smetanaa)
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, paprika ja kumina ja paista välillä sekoitellen, kunnes vähän karamelisoituvat. Lisää hunaja, lohi ja leipä ja paista välillä sekoitellen, kunnes lohi muuttuu vaaleanpunaiseksi ja leipä saa vähän väriä. Murskaa avocadot haarukalla ja lisää lime ja sienisalaatti. Sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti