perjantai 11. tammikuuta 2019

Mustapapu-mangotortillakakku


Tähän menee noin puoli tortillapaketillista. Rullaa ja pakasta loput pakastepussissa. Nämä rullapussit on sitten kiva käyttää vuoden päästä tortillaorgioissa, kun sulatat pakastinta ja huomaat, että olet aina vaan ostanut uusia tortillapaketteja, vaikka pakastimessa olisi näitä puolikkaita paketteja odottamassa käyttöä. Ohje on neljälle.

  • 3 isoa tai 4 pienempää tortillaa
  • pkt mustia papuja valutettuna
  • reilusti tuoreita jalopenoja silputtuna
  • 1 prk mangoa valutettuna ja hienonnettuna
  • 1 pieni punasipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • ruukku korianteria silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl korianteria
  • ripaus mustapippuria
  • 1 prk kermaviiliä (tai ranskankermaa tai smetanaa)
  • reilu kasa raastettua juustoa, esim. cheddar (meillä tällä kertaa gruyerea kun sitä sattui olemaan pala jääkaapissa)
  • tarjoiluun avocadoa, limemehua, sormisuolaa
Sekoita kaikki aineet paitsi juustosta ja kermaviilistä vain 3/4. Ja tietenkään ei tortilloja ja tarjoiluun tarkoitettua avocadoa mausteineen. Laita seosta uunivuoan pohjalle, päälle tortilla. Jatka, kunnes täyte on käytetty ja päällä on tortilla. Levitä päällimmäisen tortillan päälle loput kermaviilit ja loppu juusto. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes pinta on kauniin värinen ja sisus kuumaa. Tarjoa viipaloitujen, limemehulla ja sormisuolalla maustettujen avocadojen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti