sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Munakoisocurry


Curryissa on paljon aineksia ja pilkkomista, mutta ei kannata pelästyä, oikeastaan ovat todella helppoja tehdä. Maustepurkit kannattaa nostaa pöydälle valmiiksi riviin, niin homma sujuu sutjakkaasti. Ja pilko kaikki kasvikset etukäteen, niin valmistuu helpoiten. Käytin tässä kahta erilaista öljyä, mutta halutessasi voit käyttää myös voita tai mitä tahansa öljyä paistamiseen. Itse tykkään kookoksen ja sesamin mausta ja käytin niitä siksi. Tämä annos on noin kolmelle. Jos porukkaa on enemmän, keitä riisiä lisukkeeksi, niin riittää helposti neljälle.

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 keskikokoista munakoisoa kuutioina
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 250 g perunaa kuorittuna ja kuutioina
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl mustia sesaminsiemeniä
  • 3 mustaa kardemummaa
  • 2 tl currya
  • chiliä silppuna oman maun mukaan
  • iso pala inkivääriä kuorittuna ja silppuna
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • sormisuolaa
Paista munakoisoja kookosöljyssä n. 15 min tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Kaada vatiin odottamaan. Paista perunoita sesamöljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Kaada ne munakoisojen kanssa odottamaan.

Kuumenna loppu öljy. Lisää mausteet curryyn asti ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää curry ja muut aineet paitsi pavut ja suola. Paista sekoitellen n. 15 min tai kunnes sipuli on pehmeää ja saa vähän väriä. Lisää tomaattipyree ja dl vettä. Kiehauta. Lisää pavut, munakoisot ja perunat ja keitä vielä sekoitellen hetki, kunnes kaikki on lämmintä. Poista kaneli ja kardemummat. Tarjoa (riisin kera).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti