- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli silppuna
- 1 solovalkosipuli silppuna
- 1,5 dl risottoriisiä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä (esim. pinot grigio)
- 1/2 g sahramia
- kiehuvaa vettä
- suolaa
- dl raastettua parmesanjuustoa (osta pala ja raasta itse, ei ole sama asia ostaa valmista raastetta..)
- suolaa, mustapippuria, tl salviaa
- kourallinen pinjansiemeniä, paahda kuivalla kuumalla paistinpannulla kauniin väriseksi
- tarjoiluun: voissa paistettua, suolalla, limellä ja sesam-wasabimausteella (voit käyttää myös ihan mustapippuriakin) maustettua lohta
Villi Kanala vintage lifestylemyymälä, Suomen pienin kauppamuseo, sisustusta, keräilyä, ruokaa ja puutarhanhoitoa
perjantai 4. tammikuuta 2019
Paistettu lohi ja sahramirisotto
Eipä olekaan tullut tehtyä risottoa vähään aikaan. Tämä on muuten risoton perusohje, mutta risottoon on lisätty sahramia ja salviaa. Olisin halunnut tuoretta salviaa, jonka olisin paistanut voissa rapeaksi, mutta Loviisan kaupat eivät olleet varanneet moista herkkua valikoimiinsa tänään, joten tyydyin kuivattuun. Jos olet niin onnellisessa asemassa, että löydät tuoretta salviaa, riivi ruukullisesta lehdet, ruskista pannussa ruokalusikallinen voita ja paista siinä lehtiä, kunnes ne muuttuvat rapeiksi. Ohje on noin kahdelle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti