perjantai 4. tammikuuta 2019

Paistettu lohi ja sahramirisotto

Eipä olekaan tullut tehtyä risottoa vähään aikaan. Tämä on muuten risoton perusohje, mutta risottoon on lisätty sahramia ja salviaa. Olisin halunnut tuoretta salviaa, jonka olisin paistanut voissa rapeaksi, mutta Loviisan kaupat eivät olleet varanneet moista herkkua valikoimiinsa tänään, joten tyydyin kuivattuun. Jos olet niin onnellisessa asemassa, että löydät tuoretta salviaa, riivi ruukullisesta lehdet, ruskista pannussa ruokalusikallinen voita ja paista siinä lehtiä, kunnes ne muuttuvat rapeiksi. Ohje on noin kahdelle.

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä (esim. pinot grigio)
  • 1/2 g sahramia
  • kiehuvaa vettä
  • suolaa
  • dl raastettua parmesanjuustoa (osta pala ja raasta itse, ei ole sama asia ostaa valmista raastetta..)
  • suolaa, mustapippuria, tl salviaa
  • kourallinen pinjansiemeniä, paahda kuivalla kuumalla paistinpannulla kauniin väriseksi
  • tarjoiluun: voissa paistettua, suolalla, limellä ja sesam-wasabimausteella (voit käyttää myös ihan mustapippuriakin) maustettua lohta
Kuullota sipuli ja valkosipuli voi-öljyssä. Lisää riisi ja paista hetki sekoitellen. Lisää viini ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes viini on melkein imeytynyt. Lisää kiehuvaa vettä n. desi kerrallaan ja anna aina imeytyä, ennen kuin lisäät vettä. Lisää sahrami, kun olet keittänyt risottoa n. 15 min. Kokonaiskeittoaika on yleensä riisistä vähän riippuen 25-35 min. Kun risotto on valmista, lisää parmesan, pinjansiemenet ja mausteet. Tarjoa paistetun lohen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti