maanantai 14. tammikuuta 2019

Uunilohi ja kukkakaalia avocadokastikkeella


Kaupassa oli tänään vihreää kukkakaalia eli romanescoa. Tähän ruokaan kelpaa mainiosti myös ihan tavallinen kukkakaali. Ohje on neljälle.

  • 700 g pala lohta nahkoineen
  • ruukku sileälehtistä persiljaa silppuna
  • 35 g voita sulatettuna
  • dl korppujauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • (romanesco) kukkakaali kukintoina, esikypsennetty mikrossa 5 min
  • 1 prk kikherneitä valutettuna
  • 4 rkl sesamöljyä
  • 1/2 tl kutakin: curry, korianteri, cayannepippuri
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 granaattiomenan sisukset
  • 1 avocado
  • 2 dl kevytsmetanaa (tai jugurttia tai ranskankermaa)
  • 1 rkl limemehua
  • mustapippuria
Sekoita keskenään voisula, korppujauhot, persilja, suola ja pippuri. Laita lohi uunivuokaan leivinpaperin päälle keskelle vuokaa. Levitä päälle korppujauhoseos. Sekoita keskenään kikherneet, esikypsennetty kukkakaali, mausteet ja sesamöljy ja levitä lohen ympärille vuokaan. Ripota kasvisten päälle sormisuola. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes lohi on kypsää ja kukkakaali pehmeää. Sekoita survottu avocado, smetana, lime ja pippuri. Levitä granaattiomenan siemenet kypsän ruoan päälle ja tarjoa avoacdokastikkeen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti