maanantai 25. helmikuuta 2019

Sieni-parsarisotto


Nykyään ei enää ole ruoanlaitossa varsinaisia sesonkeja, kun parsaakin saa ympäri vuoden. Sienet ovat kuivattuja, joten ne ovat tietysti myös sesongissa koska vaan haluamme niitä syödä. Jos sinulla ei ole kuivattuja tatteja, käytä tuoreita herkkusieniä. Jos käytät herkkusieniä, pikapaista ne parsan kanssa ja lisää ruokaan vasta lopuksi.

Laitoin tähän jääkaapista löytyneet gruyeren loput. Jos tarjoat ruokaa vieraille, suosittelen käyttämään parmesania (kuten ohjeessa alla), sillä muut juustot ovat syödessä venyviä ja ruokailu ei suju kovin siististi.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 dl risottoriisiä
  • kiehuvaa vettä
  • muutama kuivattu herkkutatti silppuna
  • nippu parsaa kypsennettynä (mikrossa n. 5 min)
  • 2 rkl voita
  • kourallinen parmesanraastetta
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa, mustapippuria
  • tilkka tryffeliöljyä
  • parmesanraastetta
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää risottoriisi ja paista hetki sekoitellen. Lisää viinietikka ja pari dl vettä ja anna imeytyä riiseihin. Lisää herkkutatit, suolaa ja lisää vettä ja jatka keittelyä vettä lisäten, kunnes riisi on kypsää. Ruskista voi paistinpannussa. Lisää parsat ja paista niihin vähän väriä. Mausta sormisuolalla. Kun riisi on kypsää, sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti