lauantai 23. helmikuuta 2019

Kanaa ja kasviksia hoisinkastikkeessa


Nyt on taas sellainen ruoka, johon voit kastiketta lukuunottamatta vaihtaa vaikka kaikki ainekset. Kasvikset voivat olla mitä vaan ja kanan tilalle voit marinoida kalaa, lihaa tai vaikka tofua. Ohje on neljälle.
  • 400 g kanafileitä pilkottuna suupaloiksi
  • rkl chilikastiketta
  • rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
Anna marinoitua muutama tunti tai yön yli.
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1 dl hoisinkastiketta
  • 0,75 dl soijakastiketta
  • tarjoiluun keitettyä jasminriisiä, tuoretta punaista chiliä ja kypsennettyä parsakaalia, 1 munakoiso viipaleina ja kypsennettynä uunissa (voitele viipaleet sesamöljy-vedellä ja paista 200 asteessa 20 min tai kunnes munakoiso on kypsää, mausta sormisuolalla), pieni kypsennetty lila (tai tavallinen) bataatti kuorittuna ja kuutioina
Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä öljyssä, kunnes sipuli vähän karamelisoituu. Lisää paprika ja kana marinadeineen ja paista, kunnes kana on kypsää. Lisää hoisin ja soija ja kiehauta. Tarjoa lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti