sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Sunnuntain parempi pekonipasta (tai savulohipasta)


Peruspekonipasta (sipulia, valkosipulia, kermaa ja pekonia) on sekin hyvää, mutta näin sunnuntain kunniaksi pistetään vähän parempaa pöytään. Jos et halua syödä lihaa, vaihda pekoni kylmäsavuloheen. Jos käytät lohta, paista sieniä muutama minuutti ennen kuin lisäät lohen. Ohje on neljälle.

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pari kourallista kuivattuja tatteja
  • pkt pekonia silppuna (tai kylmäsavulohta)
  • tl rosmariinia
  • prk kermaa
  • mustapippuria, suolaa
  • tuorepastaa
Laita kuivatut tatit kiehuvaan veteen ja anna vettyä n. 1 h. Purista kuiviksi, silppua ja säästä vesi. Paista sipulia ja valkosipulia voi-öljyssä, kunnes pehmenevät ja vähän karamelisoituvat (n. 15 min). Lisää sienet, pekoni ja rosmariini ja paista pekoni kypsäksi. Lisää kerma ja kiehauta, mausta. 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan tattien liotusvedessä (lisää vettä tarvittaessa). Sekoita valmis pasta kastikkeeseen.

Päälliset:
  • 1 rkl öljyä
  • prk tuoretta salviaa
  • kourallinen pecanpähkinöitä
  • 1 päärynä kuorittuna ja kuutioina
  • prk villirucolaa revittynä
  • parmesanraastetta
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää salvia, pähkinät ja päärynät ja paista kovalla lämmöllä, kunnes pähkinät saavat vähän väriä. Sekoita sitten kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti