tiistai 19. helmikuuta 2019

Lohta ja nuudeleita


Käytin tässä nuudeleita, mutta yhtä hyvin lisukkeena voisi tarjota riisiäkin. Ja lohtakaan ei ole pakka käyttää, voit marinoida samalla marinadilla myös valkoisia isoja papuja (joita ei tarvitse paistaa vaan voi lisätä ruokaan sellaisenaan), kanaa tai lihaa. Ohje on n. neljälle

  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • rkl viinietikkaa
  • rkl soijaa
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silppuna
  • 1 kanelitanko
  • 3 mustaa kardemummaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 2 tl curryjauhetta
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 kookosmaitoprk vettä
  • 1 kukkakaali kukintoina
  • 1 ruukku korianteria silputtuna
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
Sekoita chilikastike, hunaja, viinietikka ja soija. Lisää lohi(tai kana/liha)palat ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Paista kypsäksi sesamöljyssä.

Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä, kanelia ja kardemummaa kookosöljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja alkaa karamelisoitua (n. 15 min). Lisää muut aineet kukkakaaliin asti ja kiehauta. Lisää kukkakaali ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kukkakaali on kypsää. Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti