lauantai 9. maaliskuuta 2019

Kikhernepata


Käytin tässä pakastettua lehtikaalia (ennen pakastusta riivin pois paksut lehtiruodit). Pakastettuna lehtikaalin rakenne on helppo rikkoa ja se saa omaan makuuni paremmin sopivan suutuntuman. Jos tykkäät lehtikaalista tuoreena, voit lisätä sen ruokaan tuoreenakin tai jos et löydä lehtikaalia, käytä babypinaattia.

Ohje on neljälle

  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 tl nigellansiemeniä (mustakumina)
  • 1 kanelitanko
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silppuna
  • 1,5 tl kuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 2 tl garam masalaa
  • 2 tl currya
  • 3 vihreää kardemummaa kevyesti murskattuna
  • 2 prk valutettuja kikherneitä
  • 2 prk säilykekirsikkatomaatteja
  • nippu lehtikaalia (tai babypinaattia)
  • 1 rkl hunajaa
  • prk tuoretta korianteria silppuna
  • suolaa
  • keitettyä jasminriisiä (keitin riisin kanssa 1 vaniljatangon, 2 tähtianista ja 6 neilikkaa, jotka poistin ennen tarjoamista)
  • mangochutneyta
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä, kanelitankoa, nigellaa ja kuminaa öljyssä, kunnes ovat hyvin pehmenneet (n. 15 min). Lisää muut mausteet ja paista muutama minuutti. Lisää kikherneet ja tomaatit ja keitä n. 10 min. Lisää vähän vettä, jos kuivuu liikaa. Lisää lopuksi lehtikaali (puristele jäiset kaalinlehdet pienemmiksi, kun ne ovat vielä pakastepussissa) ja keitä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi hunaja ja korianteri. Mausta suolalla ja tarjoa riisin ja chutneyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti