perjantai 8. maaliskuuta 2019

Limemarinoitua lohta, sahramikastiketta ja vaniljamuusia


Vaihteeksi kalapäivä. Vanilja tuo muussiin hyvää lisämakua, mutta voit jättää sen tietysti poiskin, jos sinulla ei satu olemaan vaniljatankoja kaapissa. Ohje on neljälle.
  • 500 g pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 lime
  • suolaa
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 prk kevytranskankermaa (200 g)
  • 1 dl vettä
  • 1 ps sahramia
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 prk (säilyke) kirsikkatomaatteja
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • ruukku tilliä silppuna
  • 500 g jauhoisia perunoita kuorittuna ja kuutioina
  • 1 vaniljatanko
  • suolaa
  • 1 dl maitoa
  • rkl voita
  • muskottia
  • parsakaali kukintoina, kypsennettynä
Laita lohi, limen mehu ja suola marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynsi öljyssä. Lisää jauhot, ranskankerma, vesi, sahrami ja kirsikkatomaatit. Keitä hiljalleen 10 min. Lisää lohi ja jatka keittämistä kannen alla, kunnes lohi on kypsää (n. 5 min). Lisää parsakaali. Mausta hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja suolalla. Keitä perunat vaniljatangon ja suolan kera. Poista vaniljatanko ja valuta. Mausta muskotilla ja soseuta maidon ja voin kera. Tarjoa lohikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti